top of page
  • _

Maak je huid lente klaar!

Maak je huid lente klaar!

Heerlijk, de eerste zonnestralen op onze huid. De lente is volop aanwezig, maar hoe bereiden we onze huid voor op de lente? Lees het in deze blog.

Peelen

De eerste stap naar het bereiken van een prachtige en stralende huid, is peelen. Vooral na de winter is het belangrijk om de huid even flink onder handen te nemen. De schrale winterwind en wisselende temperaturen door verwarming hebben hun tol geëist. Door te peelen verwijder je dode huidcellen en wordt de bloedsomloop gestimuleerd. De huid ziet er weer fris uit en zal de werkstoffen uit verzorgingsproducten veel makkelijker kunnen opnemen.

Vergeet ook je lichaam niet te peelen. Je krijgt een heerlijk zachte huid en je zult sneller bruin worden. Gebruik voor het lichaam altijd een andere peeling dan voor je gezicht. De gezichtshuid is vele malen dunner en daardoor ook gevoeliger. Voor het gezicht is een enzymatische peeling zeer aan te raden. Peel je gezicht en lichaam eens in de week.

Verwen je huid

Na de peeling is het heel belangrijk om de huid te voorzien van werkstoffen. Je hebt tenslotte een laagje dode huidcellen verwijderd, maar daarmee ook een beschermende laag. Een goed voedende gezichtscrème en aanvullend serum zijn zeer aan te raden. Je kunt ervoor kiezen om de verzorgingsproducten die je in de winter hebt gebruikt, ook in de lente te gebruiken. Ik zou je echter aanraden om je huid opnieuw te laten analyseren in onze salon en aan de hand daarvan passende verzorging te gebruiken. De huid is een levend orgaan en verandert mee met het klimaat.

Goede zonbescherming

Wist je dat cosmetica maar beperkt houdbaar is? Vooral bij zonbescherming is dit belangrijk. Het zonneproduct dat je vorig jaar hebt gebruikt, zal deze lente en zomer niet meer zijn werk doen. Koop dus opnieuw je zonbescherming en aftersun.

De juiste make-up

Door het warmere weer, gaan poriën eerder openstaan en zal de huid sneller ontstoken raken. Puistjes en pukkeltjes zijn het resultaat. Gebruik daarom in de lente en zomer het liefst minerale make-up. Mineralen make-up laat de huid ademen, zonder het te verstoppen. Heb je last van (acne) littekens en onzuiverheden? Mineralen foundation is zeer dekkend, zodat je dit goed kunt camoufleren. Daarnaast geldt bij make-up hetzelfde als bij zonbescherming. Gooi oude make-up weg en investeer in mooie en frisse lentekleuren.

Zachte handen en voeten

Vergeet niet je handen en voeten goed te verzorgen. De slippertjes worden weer uit de kast gehaald, mooi verzorgde voeten zijn dan een must. Bezoek de pedicure en kies voor een frisse nagellak.

De handen worden vaak vergeten wanneer het gaat om zonbescherming. Zit je op de fiets of werk je in de tuin? Dan krijgen je handen als snel meer zonlicht te verduren dan andere lichaamsdelen. Zorg ervoor dat je altijd een klein flesje zonbescherming bij je hebt.

Daarnaast bevatten de handen bijna geen talgklieren en omdat je je handen met enige regelmaat wast, verliezen ze veel vocht en vet. Twee keer per dag de handen insmeren (naast de zonbescherming) is absoluut geen overbodige luxe.

Met deze lente tips kom je al een heel eind. Wil je je huid écht lente klaar maken? Kies dan voor de speciale lentebehandeling voor slechts €75,00 in onze salon!

2 views0 comments

Recent Posts

See All

Help!!! heb ik een paraffine verslaving?

Heb jij een paraffine verslaving? Een droge en gevoelige huid, die soms rode plekken of zelfs pukkeltjes vertoond is een duidelijk teken dat je huid uit balans is. Hoeveel verschillende crèmes je ook

De magie van hyaluronzuur

De magie van Hyaluron! De wetenschappelijke naam is hyaluronzuur (ook bekend als hyaluronan) een glycosaminoglycans, een type molecuul dat deels uit suikers bestaat. Hyaluronzuur is een natuurlijke st

Commentaires


bottom of page