top of page

Tca peeling

TCA peeling


Heeft u niet meer de frisse uitstraling die u vroeger wel had? Wordt uw gezicht volgens u ontsierd door tekenen van veroudering, pigmentvlekken of oppervlakkige littekens als gevolg van acne? Dan is er een behandeling voor u beschikbaar dat een deel hiervan teniet kan doen. Een oneffen en dof ogende huid kunt u behandelen met een TCA peeling. Deze behandeling met trichloorazijnzuur kan ervoor zorgen dat uw huid weer fris en soepel aan gaat voelen.

TCA peeling, zo werkt het

Wat een TCA gezichtsbehandeling doet, is het versneld laten afschilferen van uw bovenste huidlaag. Hierdoor is het mogelijk om oneffenheden te laten verdwijnen. Tegelijkertijd stimuleert het de onderliggende lederhuid om nieuwe huidcellen aan te maken en bevordert het ook de doorbloeding en de productie van collageen. Collageen is een eiwit dat zorgt voor de stevigheid van de huid. Een gezichtsbehandeling met TCA bestaat uit meerdere sessies van ongeveer 30 á 45 minuten per keer. In totaal kunt u zes tot acht behandelingen nodig hebben, met telkens twee tot vier weken ertussen. Allereerst bereidt u uw huid twee weken met de verzorgingsproducten van Belico optimaal voor op de chemische peeling. Vervolgens start de specialist met een milde peeling. Bij een TCA peeling brengen we de trichloorazijnzuuroplossing aan met gaasjes, die we steeds opnieuw besprenkelen met de vloeistof als de vorige uitgewerkt is. In tegenstelling tot een milde peeling kiest de specialist bij een TCA peeling niet voor het neutraliseren van het zuur, omdat er een zo diep mogelijke werking wordt nagestreefd. De TCA peeling is een sterke peeling zeker in combinatie met de fruitzuurpeeling.

Na de chemische peeling


Een behandeling met TCA kan branderig aanvoelen, maar dit gevoel verdwijnt weer. Het is van belang dat u de behandelde gezichtshuid zoveel mogelijk ontziet. 

Wij raden u aan om uw huid de eerste vier weken niet bloot te stellen aan zonlicht. De eerste 48 uur geldt dit ook voor warmte. Ook als de zon niet schijnt, raden wij u aan om een zonnebrandcrème met een hoge factor 50 te gebruiken.

Na 2 tot 3 dagen kan uw huid sterk gaan vervellen. U dient niet aan de vellen te zitten. Wel kunt u op advies van uw specialist een verzorgende créme van Belico gebruiken om het proces van vervellen enigszins te camoufleren. Het vervellen is ook een normaal en gewenst effect van een behandeling met TCA. Uw oude huid maakt plaats voor nieuwe, die in het begin nog wel kwetsbaar is.

Kosten TCA Peeling

Gelaat € 199,00

Gelaat en decolleté € 299,00


Gelaat en 3 x de laser €350,00

Gelaat en 5 x de laser €500,00


046-4758760       0646603842

Fruitzuurpeeling


Een fruitzuurpeeling stimuleert de aanmaak van nieuwe huidcellen. Deze fruitzuurpeeling behandeling heeft een reinigend en verjongend effect en zorgt voor huidverbetering.

Vernieuwen van de huid


Een fruitzuurpeeling zorgt voor vernieuwing van de huid. De behandeling maakt de huid gladder, gezonder en steviger. Het zogenaamde glycolzuur, een reeks organische fruitzuren, stimuleert de huid om nieuwe cellen aan te maken. Dit heeft een gunstig effect op problemen als acné, slechte doorbloeding, pigment- en ouderdomsvlekken. Als kuur verbetert het ook de vochtbalans van de huid.

De fruitzuurbehandeling


Voor de eerste behandeling, bent u een aantal dagen bezig met de voorbereiding. Hiermee zorgt u dat uw huid klaar is voor de behandeling. Tijdens het eerste consult legt de huidtherapeut uit hoe u dat kunt doen. De fruitzuurbehandeling wordt bij uitgevoerd met hoogwaardige glycolzuur van Dermaquest.

Na het reinigen van de huid brengen we het fruitzuur voor korte duur aan op uw huid. Het glycolzuur dringt snel door tot de onderliggende huidlagen, waar het de aanmaak van huidcellen stimuleert. Hierna neutraliseren we het glycolzuur met een basische oplossing.

De peeling duurt zo’n 30 minuten. Gemiddeld zijn 6 tot 8 fruitzuurbehandelingen nodig, met een tussenpose van 2 tot 4 weken.

Na de behandeling

De huid kan wat rood zijn en jeuken. Dit is normaal en verdwijnt geleidelijk. Ook kan een lichte schilfering plaatsvinden. Bescherm uw huid tegen direct zonlicht, gebruik zonnebrandcrème met minimaal factor 30. De gunstige effecten houden gemiddeld enkele maanden aan. Na iedere fruitzuurpeeling is het belangrijk om de huid te kalmeren en herstellen met kwalitatief hoogwaardige verzorgingsproducten van Belico.

Kosten Fruitzuurbehandeling

Gelaat € 80,00

Gelaat en decolleté 125,00

Fruitzuurbehandeling met de gewenste voeding voor de huid

Gelaat € 150,00

gelaat en decolleté € 199,00


046-4758760    0646603842

bottom of page